Escola per a joves

22 gener, 2014 Entrat a:

En aquest cas està dirigit a propietaris amb gossos a partir dels 6 mesos, igual que a l’escola de cadells poden acudir acompanyats d’altres membres de la família i és necessària la presència del gos en la part pràctica. Els gossos que assisteixin a aquest curs han de tenir adquirits els hàbits higiènics i el programa de vacunacions completat.

Aquestes classes per a gossos joves i els seus propietaris tenen com a finalitat principal millorar els hàbits bàsics i iniciar-se en l’obediència, que facilitarà el progrés de l’animal ben integrat en la vida social i familiar.

Objectius

Són similars als de l’escola de cadells, però normalment ja han començat a aparèixer problemes de conducta en el dia a dia. Pel que a més dels objectius de l’escola anterior, es busca que els propietaris puguin:

  • Completar la sociabilització del seu gos en entorns variats i canviants.
  • Mantenir els hàbits d’alimentació i higiene adquirits amb anterioritat.
  • Augmentar la comunicació mútua amb seu gos, basada en el llenguatge no verbal.
  • Atenuar o corregir els possibles comportaments indesitjables.
  • Conèixer les pautes de l’ensinistrament del gos en positiu, a través del premi (conèixer l’ús del cliker), per ensenyar ordres d’obediència més exigents segons cada gos (quiet, mira, busca, etc.).

Desenvolupament

Es efectuaran vuit sessions de dues hores, amb una periodicitat setmanal teoricopràctica. Les classes es realitzen amb el mateix sistema que en el curs de cadells, el propietari durant la setmana disposa de temps suficient per practicar i ensenyar al gos el marcat en la sessió anterior.

X