Ginecologia i Reproducció

ginecologia

El control de natalitat, del cicle reproductiu en les femelles i els controls de la marxa de una gestació o la interrupció de la mateixa son alguns dels objectius d’aquesta part del nostre treball.

Mediante anàlisis citológic podem estudiar al laboratori la fase del cible sexual de la femella, amb l’ecografia abdominal podem verure els seus ovaris, l’úter,  sapiguer si hi ha malaltia i en el caso de sospita de gestació, tan sols als 23 dies saber si esta prenyada, fer un seguiment de l’evolució dels fetus, saber si hi ha sufriment fetal i programa una cesària si es necessària.

Des del Centre Clinic Veterinari recomanem la ovariohisterectomia o ovarioectomía temprana, tant en gosses com en gates, presenten múltiples avantatges com: evitar zels, embarassos no desitjats o embarassos psicològics, piometra (infecció de l’úter) o el desenvolupament de tumors mamaris (més important encara a les Gates on la majoria dels tumors mamaris són malignes).

En el cas dels mascles la castració ajuda a disminuir l’estrès i l’agressivitat, evita les “escapades romàntiques” …. Hi ha múltiples alteracions reproductives en els mascles com la criptorquídia (retenció testicular), alteracions prostàtiques, neoplàsies …

A més al Centre Clinic Veterinari realitzem inseminacions artificials de manera convencional o per via endoscòpica.

X