Fisioteràpia, Rehabilitació i Hidroteràpia

fisio

El Centre Clinic Veterinari de Lleida, tenim les instal.lacions, l’espai necessari i la formació, per desenvolupar una especialitat en què som únics a Lleida, la fisioteràpia i rehabilitació.

La recuperació de la mobilitat i funció (Rehabilitació) després de patir lesions òssies, nervioses o musculars, és millor i més ràpida amb l’ajuda de la fisioteràpia i rehabilitació. Mitjançant l’ús de diferents tècniques i aparells (ona curta, infraroig, làser, tens, ems …..) o l’ús dels massatges … som capaços de recuperar funcionalitat de la part afectada.

En moltes ocasions es combina amb hidroteràpia en piscina com una de les millors opcions d’exercicis de rehabilitació funcional en animals i també en persones. Entre els efectes terapèutics de la hidroteràpia podem trobar: enfortiment de la musculatura, augment de la resistència muscular, increment de la resistència cardiovascular, millora de l’arc articular, més agilitat, reducció del dolor i sensació de benestar.

Sempre busquem que la funcionalitat de l’aparell locomotor-neurològic de les nostres mascotes arribi a un estat òptim, adaptant les tècniques i mètodes de treball a cada individu. Dos pacient amb la mateixa patologia poden trobar-se en moments de recuperació diferents; avaluem l’animal en conjunt, examen físic, ortopèdic, neurològic i muscular adaptant el pla de treball a l’animal, les seves necessitats, marquem els seus objectius a curt i llarg termini .. .

Els tractaments van dirigits tant a animals que han estat sotmesos a cirurgia com als que presenten algun tipus de trastorn motriu o postural, sobrepès, signes d’envelliment o com a mètode de prevenció per obtenir les seves cotes més altes de benestar.

També és molt útil en gossos atletes (canicross, múixing, agility ….) per prevenir lesions lligamentoses, tendinoses …. per preparar la musculatura per al desgast físic que suposarà la competició.

Tot això sota o la supervisió de professionals de la fisioteràpia que complementen l’equip multidisciplinari de total garantia de què ja disposaven en aquest centre.

 

X